Британската политика - онлайн разговор с Кирил Дрезов

Здравейте 

Каним ви на онлайн разговор за британската политика и управление. Разговорът, който ще е по зуум тази събота, 28 ноември, от 11 часа британско време, е част поредицата ни за живота във Великобритания. 

Поредицата за живота във Великобритания е инициатива на Лондонската българска асоциация, групата за разходки из Лондон и сайта bulgariansinlondon.com.  

Чрез тази поредица информиране са особеностите на британското общество и култура, като открояваме различията с тези в България. По този начин ние спомагаме за по-лесната адаптация и интеграция на българите във Великобритания. 

Всеки месец темата на онлайн разговорите е различна: през август говорихме за британските затвори, съд и полиция, през септември - за британското здравеопазване, през октомври - за психичното здраве и грижи във Великобритания.  

Този месец ще говорим за британските партии, парламент и монархия. 

Разговорите се състоят от три части - представяне на основните факти, интервю със специален гост, който е специалист по темата и дискусия с участниците, по време на която те могат да задават въпроси към специалния гост. 

Специален гост по темата за британските политика и управление е Кирил Дрезов, който от 1996 е преподавател по политически науки в Университета Кийл, където създава с колеги академичен център за балкански изследвания (Southeast Europe Unit). 

За участие в срещата в събота, 28 ноември, от 11 часа британско време, ползвайте този линк 

https://us02web.zoom.us/j/87291144106 

Ние ще се радваме, ако споделите идеи за таза рубрика или се включите в нейната организация. Имейл за връзка: boyko@bulgariansinlondon.com 

Накрая, може да подкрепите поредицата за живота във Великобритания с дарение. Вашите дарения ще бъдат ползвани единствено за тези поредица: 

London Bulgarian Association 

Sort Code: 20-12-26 

Account No: 33784770 

Ние вярваме, че българите във Великобритания имат достатъчно таланти, способности и ресурси, за да създадат своя жизнена общност, която допринася за културното разнообразие на Великобритания.  

Хубав ден 

Бойко Боев * * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.