Темза

IMG_1963
               

The Thames, която наричат lordly (грандиозна), е дълга 346 км. Това е най-дългата река в Англия и е плавателна. За разлика от миналото, днес The Thames е една от най-чистите градски реки в света и около 10 000 души участват всяка година в плувните състезания в нея. В момента се обмисля изграждането на речен плаж (Thames Lido).

Тази година нашата група за разходки започва неделни походи в лондонския участък на реката, следвайки пешеходния маршрут The Thames Path. Ще споделяме снимки и коментари за походите в туитър. Търсете: @walklikeahuman.* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.