Blackfriars Pub

IMG_1907-001

Мрамор, дърво, мед, месинг и бронз украсяват интериора на пъба Blackfriars, който се намира на северния край на едноименния мост в Лондон. В миналото тук е имало манастир на монаси доминиканци, наречени blackfriars, заради черните качулки на расата им. Днес монасите гледат от медните отливки над бара - някои варят яйца, други приготвят риба или пък пеят химни.

Лозунгите по стените Haste is Slow (Който бърза, бавно стига) и Finery is Foolery (Многото думи пари не струват) изглеждат като шега на всеки седнал на припек до запалената камина. Подобно на други стари лондонски сгради в пъба живее дух. Ако забележите, че виното в чашата ви намалява прекалено бързо, обвинете духа.* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.