OXO Tower Wharf

OXO

OXO Tower Wharf, високата кула в стил Арт Деко на южния бряг на Темза, е била част от електроцентрала, а впоследствие склад на производителя на телешки и пилешки разтворими бульони ОХО. За да бъде заобиколена забраната за рекламиране по брега на реката през 30-те години на миналия век променили формата на прозорците на кулата така, че при вътрешното й осветяване вечер върху фасадата да се появят буквите O-X-O.

  Разходки из Лондон   TWITTER | FACEBOOK | INSTAGRAM | БЮЛЕТИН | GOOGLE+| MEETUP Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.