Syon House

Syon House

Syon House е заобиколена от Syon Park. Името Syon идва от хълма Сион в Йерусалим. През Средновековието тези земи били част от абатство, основано през 1415 г. от католически орден.

След 1539 г. манастирът бил разрушен по заповед на Henry VІІІ, след създаването на независимата Англиканска църква. Henry VIII дарил абатството на Edward Seymour, чиято сестра, Jane Seymour, родила единствения наследник от мъжки пол на краля.

Edward Seymour преустроил Syon House в италиански ренесансов стил върху основите на разрушеното абатство. След смъртта на Henry VIII през 1547 г. Еdward бил назначен за регент на непълнолетния крал Еdward VI (1547–1553). Като такъв той управлявал Англия. Този период е известен с вътрешни борби. Edward Seymour бил свален от поста си и обезглавен през 1552 г. на Tower Hill “между осем и девет часа сутринта ", както отбелязва в дневника си младия крал.

Впоследствие Syon House и Syon Park станали притежание на граф Henry Percy, 9th Earl of Northumberland. Фамилията Percy владее Syon House до днес. Това е най-голямото частно имение в рамките на Лондон.

Syon House е известна също с The Great Conservatory, първата оранжерия в света от стъкло и метал, изградена през 1826 г. В нея били изложени за първи път в Европа растения от Южна Африка, Австралия и Китай, включително палми и бамбук. Сградата на The Great Conservatory e архитектурна забележителност и продължава да функционира.* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.