Мона: Приятелката ми Фатима е от Кения

IMG_0600
"В Лондон най-много ми харесва в училище. Била съм вече в две училища тук. Като цяло училищата в Англия са много по-добри от училищата в България. Имаме много по-интересни предмети и извънкласни дейности. Отношението на учителите към учениците е същото, както в България, но тук децата са по-мили един към друг, отколкото в България. За първи път тук имах съученици от различни държави и с различен цвят на кожата. На живо видях за първи път чернокожи деца тук. Най-добрата ми приятелка Фатима е от Кения. С нея се сближихме много бързо и заедно си играем и разхождаме. Английският не е майчин език на Фатима. Тя говори суахили. Всички деца имат еднакви права в уличище и няма различно отношение към тях. С децата не сме говорили за България и не знам какво знаят за нея, но са ме питали как е Hi на български. Фатима съм я научила на думата пеперуда. Ако отида с Фатима в България, ще й покажа морето и Морската градина в Бургас. Бих я повозила също на скутер." Фотограф: Лъчезар Хараламбиев


* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.