Музикално пътешествие в Лондон с Николай Иванов - ОМ

Преди дни представихме на читателите на Българи в Лондон актрисата Габриела Хаджикостова. Тя ще бъде в Лондон за музикалния пърформанс ("Сърцето на динята"), в който участва заедно с музиканта Николай Иванов - ОМ. Той е музикален пътешественик - пътува много и създава  музика, използвайки инструменти от различни места по света.

Роден съм във музикална фамилия и още от съвсем малък бях „обречен“ на музиката. След като в детската градина „презентирах“ на баща ми първата си композиция „Химна на животните“, бях моментално срещнат с пианото (на 5 години) и оттогава всеки ден съм с него. На 14 години си купих и първата китара и на следващата година направих рок група. Дългогодишният всекидневен „терор“ (баща ми беше безкомпромисен, свирех абсолютно всеки ден) ме отказа от Музикалното училище и отидох в Художествената гимназия. Впоследствие, преживях дълго развитие и мисля, че оставането ми за определен период в България ме разви най-много. Първоначално започнах да търся и използвам различни инструменти покрай работата ми за филми и филмовата музика. После покрай концертните ми пътешествия от Северно Трьомсьо до Ауровил и Южна Индия, Хималаите, Африка, Азия, Средният Изток - отвсякъде имам инструменти-струнни, перкусионни, духови. На някои от тях свиря добре, други са само цвят в музикалната тъкан

От няколко години живея в Берлин. Първият ми концерт в Берлин беше като член на групата на норвежкия саксофонист Карл Сеглем. На следващата година синът ми отиде да учи там и покрай него година след година нещата се развиха в посока да съм повече време в това витално място. Градът е изключително инспириращ за артист, но иначе аз следвам моята „ОМмммм“ философия и не съм установен никъде - живея на много места и така изкуството ми е живо.

Има много прекрасни градове, където съм бил само за една вечер и съм свирил. Като концертиращ музикант пътувам толкова интензивно (повечето пъти съм бил и „шофьор“ на бандата) прекрасните пътища, улици, сгради се сливат в нещо като избърсаната палитра на художника. Обичам просто да бродя без цел и да вдишвам атмосферата на града! И да усещам как го заобичвам :)

Когато пътувам си купувам картички, от много години, отвсякъде..... Има нещо много особено сантиментално и красиво в пощенските картички, каквито отдавна никой не праща.....

На 21 и 22 февруари от 19 часа в Българския културен институт ще се състои музикалният пърформанс „Сърцето на динята“ (Musical performance „The heart of the watermelon“).

За безплатна регистрация за събитието натиснете тук

    Ако сте читатели на този сайт, ви молим да дарите средства за празника на българската култура, който организираме за 24 май, до българските рози, посадени от нас на Голдън Скуеър в централния лондонски квартал Сохо. Даренията ще отидат за наема на площада, за застраховка, за осигуряване на сцена, озвучение, щандове, маси, столове… Вашето дарение ще е знак, че подкрепяте нашата мисия да свържем българите с останалите лондончани и да направим позната българската култура в Лондон. Имената на дарителите ще бъдат споменати на събитието за 24 май. Освен това ще поканим лично дарителите да участват на нашия празник в центъра на Лондон:

Нашата сметка:
LONDON BULGARIAN ASSOCIATION
Sort Code 20-12-26
Account No 33784770
IBAN GB65 BUKB 2021 2633 7847 70

* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.