Поставяне на табелка до българската градинка с рози в Бромли

В Англия, колко пъти на ден ви питат откъде сте?

Повечето хора, които съм срещал по света и във Великобритания, нямат представа за България. Затова като отговоря, че съм родом от тази страна, усещам объркване.

Открил съм, че в този момент, аз ставам посланик на България. От това как се държа след това като човек и като професионалист, зависи как ще възприемат България. Вероятно, защото съм общителен, всеки ден някой ме пита откъде съм. Затова всеки ден се чувствам посланик на България.

В чужбина ние сме посланици не само на държавата България, но и на българите по света. Може да не го искаме, но от това как хората ни възприемат зависи как ще мислят за всички българи след това, както и обратното. Това е реалността.

Има много българи, които са добри посланици на България. Такива българи създадоха градинки с рози в лондонските квартали Сохо и Бромли. Розите са знак за приятелство с лондончани, защото са национално цвете на България и Англия. Те са също напомняне за приноса на българите в Лондон за културното и икономическо богатство на британската столица.

До розите в Сохо и Бромли има табелки, че розите са нашият дар за Лондон. Табелката в Бромли поставихме миналата седмица.

Представям си, че всеки ден минувачи се спират да прочетат какво пише на табелките. После поглеждат розите. Някои се усмихват. Всички запомнят, че това е дар от българите в Лондон и си мислят с добро за България.

Бойко Боев* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.