Димитър Христов гледа в очите на Лондон

12226680_1524008887916202_1097492578_n

Разходки из Лондон представя Димитър Христов. За първи път се запознахме с Димитър на разходката ни в Hackney Wick. Лондонският квартал Хакни Уик е кварталът с най-много творци в цяла Европа. По време на разходката като всички нас Димитър зяпаше графитите по улиците и правеше снимки на ателиета, работилници и артистични жители с чудновати облекла и прически.

Едва като седнахме накрая в един пъб и видяхме снимките на Димитър, разбрахме, че новият участник в разходката е специален. Вероятно си спомняте от часовете по рисуване в училище рисунките на талантливите ви съученици. Хем знаете как се рисува, хем рисунките ви не се получават като техните. Изпитвате вероятно завист, но и възхищение. Възхищението е силно. Колкото повече рисунки виждате, толкова повече усещате как се смалявате пред съучениците ви с талант. Чувствата може да нарастват до безкрай и в резултат да се откажете от рисуването. . .

Димитър е като талатливите съученици в часовете по рисуване. Единствената разлика е, че той е фотограф. Като видите неговите снимки на Лондон чувате възгласи - вашите собствени възгласи, които сами излизат от гърдите ви.

Внимавайте! Има вероятност да се откажете да снимате след това.  Дори със собстения си телефон.

Талантът на Димитър е като висок като Шард.

Какво те доведе в Лондон?

От 5 години живея в Лондон. Дойдох по много тривиална причина - търсейки по - добър живот. Аз съм бояджия по професия. Роден съм в Русе. Напуснах България преди 13 години.

С какво те привлича Лондон?

Лондон е космополитен град - смес от различни култури. Град, в който винаги се случва нещо. Никога не е скучно. Предполагам, че затова ми харесва да живея тук.

Какво е фотографията за теб?

За мен фотографията е нещо повече от хоби. Начин да изразя себе си, чрез моите фотографии. Всичко започна преди 3 години и половина, когато за първи път инсталирах Инстаграм на мобилния си телефон. От тогава не съм спрял да снимам, първо с камерата в телефона, а по-късно и с първия си DSLR.

Какво обичаш да снимаш?

Слабост са ми пейзажите - било то  някъде в природата или в големия град. От скоро се опитвам да снимам и хора, не е толкова лесно, като с градските изгледи. Изисква повече усилия - да предразположиш модела, да му обясниш как точно си представяш бъдещия кадър.

Представяме две снимки на Димитър

Dimitar Hristov (2)

Откъде направи тази снимка и какво си мислеше, докато гледаше Лондон в онзи момент?

Снимката е заснета от бар в Canary Wharf. Кадърът ми напомня на Готъм Сити от филма за Батман. Погледнат от високо, Лондон има своя собствена атмосфера, несравнима с други градове по света.

Dimitar Hristov (1)

Като снимка от космоса изглежда тази снимка. Представи си, че си в космоса. Коя част от земята би желал да снимаш от космоса?

Да, това ми беше идеята, когато я заснех. Това се случи в нощта на пълното лунно затъмнение. Ако имам възможност за снимка от космоса, бих искал да заснема някой от големите мегаполиси - Ню Йорк, Лондон или Токио. Ще е много красива снимка, с всички светлинки по сградите.

Следвайте Димитър Христов в Instagram. Това правят вече над 25 хиляди души от цял свят.* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.