Ива Ангеличева създаде фестивал на България в Лондон

В рубриката Предприемчивите българи в Лондон, Разходки из Лондон представя Ива Ангеличева, която използва познанията си по музикален мениджмънт от следването си в лондонския Middlesex University, за да организира най-големия български фестивал в Лондон “Дива роза”. Представяме Ива, защото харесваме нейната амбиция и ентусиазъм.

"В Лондон дойдох, за да уча музикален бизнес и мениджмънт в Middlesex University. От малка се занимавам с пеене, но решението да избера тази специалност беше повлияно от участието ми през 2012 г. във финала на българския X Factor, като част от групата Lollipop. Впечатлена бях от големината на тази музикална продукция и реших, че искам да уча музикален бизнес. Дойдох в Лондон, защото тук е столицата на шоубизнеса в Европа.

Не бях подготвена за живота в Лондон, като ученичка в езиковата гимназия “Проф. д-р Асен Златаров” в Търново, си мечтаех да уча във Франция. Спомням си, че в началото бях стъписана от разстоянията, супер забързания ритъм на живот и културните различия.

Животът в Лондон ме промени. Пораснах по-бързо, заради невероятните събития, места и срещи, които този голям град предоставя. Мисля, че станах по-благодарна и по-идейна. Знам, че има още много какво да видя и изживея тук. И нямам търпение.

Любимите ми дисциплини в университета бяха предприемачество и менажиране на музикални проекти, защото овладявахме теорията, работейки по реални проекти. След завършването на университета се залових с първия си голям проект – Wild Rose Festival (Фестивал “Дива Роза”).

Фестивалът “Дива Роза” е български музикален фестивал в Лондон, който освен музика, представя български ястия и напитки, традиции и облекла.

 

През 2017 г. 1300 души посетиха събитията на двудневния фестивал. Благодарна съм на моите приятели и семейство, без които идеята ми за този фестивал, представящ България в Лондон, нямаше да се получи. Бях много щастлива, когато видях пълната зала с доволни посетители.

Ако сте в Лондон на 3 и 4 март тази година, заповядайте на тазгодишния фестивал. Изпълнителите тази година са Силвия Кацарова и групата Deep Zone Project на 3-ти март, и Трупата на Нешка Робева на 4-ти март. Повече за фестивала “Дива Роза” може да научите от фейсбук страницата - Wild Rose Festival и от уебсайта www.wildrosefestival.com   Ако сте читатели на този сайт, ви молим да дарите средства за празника на българската култура, който организираме за 24 май, до българските рози, посадени от нас на Голдън Скуеър в централния лондонски квартал Сохо. Даренията ще отидат за наема на площада, за застраховка, за осигуряване на сцена, озвучение, щандове, маси, столове… Вашето дарение ще е знак, че подкрепяте нашата мисия да свържем българите с останалите лондончани и да направим позната българската култура в Лондон. Имената на дарителите ще бъдат споменати на събитието за 24 май. Освен това ще поканим лично дарителите да участват на нашия празник в центъра на Лондон:

Нашата сметка:
LONDON BULGARIAN ASSOCIATION
Sort Code 20-12-26
Account No 33784770
IBAN GB65 BUKB 2021 2633 7847 70

* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.