Ива Ангеличева създаде фестивал на България в Лондон

В рубриката Предприемчивите българи в Лондон, Разходки из Лондон представя Ива Ангеличева, която използва познанията си по музикален мениджмънт от следването си в лондонския Middlesex University, за да организира най-големия български фестивал в Лондон “Дива роза”. Представяме Ива, защото харесваме нейната амбиция и ентусиазъм.

"В Лондон дойдох, за да уча музикален бизнес и мениджмънт в Middlesex University. От малка се занимавам с пеене, но решението да избера тази специалност беше повлияно от участието ми през 2012 г. във финала на българския X Factor, като част от групата Lollipop. Впечатлена бях от големината на тази музикална продукция и реших, че искам да уча музикален бизнес. Дойдох в Лондон, защото тук е столицата на шоубизнеса в Европа.

Не бях подготвена за живота в Лондон, като ученичка в езиковата гимназия “Проф. д-р Асен Златаров” в Търново, си мечтаех да уча във Франция. Спомням си, че в началото бях стъписана от разстоянията, супер забързания ритъм на живот и културните различия.

Животът в Лондон ме промени. Пораснах по-бързо, заради невероятните събития, места и срещи, които този голям град предоставя. Мисля, че станах по-благодарна и по-идейна. Знам, че има още много какво да видя и изживея тук. И нямам търпение.

Любимите ми дисциплини в университета бяха предприемачество и менажиране на музикални проекти, защото овладявахме теорията, работейки по реални проекти. След завършването на университета се залових с първия си голям проект – Wild Rose Festival (Фестивал “Дива Роза”).

Фестивалът “Дива Роза” е български музикален фестивал в Лондон, който освен музика, представя български ястия и напитки, традиции и облекла.

 

През 2017 г. 1300 души посетиха събитията на двудневния фестивал. Благодарна съм на моите приятели и семейство, без които идеята ми за този фестивал, представящ България в Лондон, нямаше да се получи. Бях много щастлива, когато видях пълната зала с доволни посетители.

Ако сте в Лондон на 3 и 4 март тази година, заповядайте на тазгодишния фестивал. Изпълнителите тази година са Силвия Кацарова и групата Deep Zone Project на 3-ти март, и Трупата на Нешка Робева на 4-ти март. Повече за фестивала “Дива Роза” може да научите от фейсбук страницата - Wild Rose Festival и от уебсайта www.wildrosefestival.com* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.