Петър Стоянов: За адреналина от българските концерти в Лондон

Разходки из Лондон представя предприемчиви българи в Лондон. На Петър Стоянов дължим концертите на български музиканти и групи в Лондон.

Във Великобритания съм от 1989 г. Първоначално живеех в Единбург. Там завърших  бизнес администрация в Edinburgh Napier University. През 1996 г. се преместих в Лондон, защото търсих по-мултикултурен и топъл град.

Най-напред работих в Bank of America, но скоро разбрах, че ме влече повече предприемачеството. Затова напуснах банката и се захванах със свой бизнес проекти.

През лятото на 2000 г. в родния ми град Бургас се запознах с музикантите от БТР. С тази група беше първият концерт, който организирах в Лондон. Тогава нямаше социални медии и беше много трудно да достигнем до българската общност, за да я информираме за концерта. Обикаляхме Лондон и разлепяхме плакати.

Оттогава съм организирал в Лондон концерти с всички известни български поп и рок групи и музиканти. Освен в Лондон съм участвал в организацията на концерти в Мадрид, Париж и Берлин.

Ако съм постигнал нещо, го дължа на добрия екип от колеги и приятели. Организацията на концертите е сложна и никой не може да се справи сам. Напрежението е голямо, защото трябва бързо да решаваме непредвидими ситуации.

Адреналинът достига своя максимум в началото на всеки концерт. Заради силния емоционален заряд помня всички концерти, които съм организирал.

Публиката в Лондон е сърцата. Затова концертите продължават.

На 18 март е концертът на Остава в Лондон, на 7 април на Щурците, а на 5 май на Графа. Заповядайте!

Концертът на група Остава на 18 март, събота, е в 100 Club на Oxford Street. Може да си купите билети от сайта WeGotTickets. * * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.