Петър Стоянов: За адреналина от българските концерти в Лондон

Разходки из Лондон представя предприемчиви българи в Лондон. На Петър Стоянов дължим концертите на български музиканти и групи в Лондон.

Във Великобритания съм от 1989 г. Първоначално живеех в Единбург. Там завърших  бизнес администрация в Edinburgh Napier University. През 1996 г. се преместих в Лондон, защото търсих по-мултикултурен и топъл град.

Най-напред работих в Bank of America, но скоро разбрах, че ме влече повече предприемачеството. Затова напуснах банката и се захванах със свой бизнес проекти.

През лятото на 2000 г. в родния ми град Бургас се запознах с музикантите от БТР. С тази група беше първият концерт, който организирах в Лондон. Тогава нямаше социални медии и беше много трудно да достигнем до българската общност, за да я информираме за концерта. Обикаляхме Лондон и разлепяхме плакати.

Оттогава съм организирал в Лондон концерти с всички известни български поп и рок групи и музиканти. Освен в Лондон съм участвал в организацията на концерти в Мадрид, Париж и Берлин.

Ако съм постигнал нещо, го дължа на добрия екип от колеги и приятели. Организацията на концертите е сложна и никой не може да се справи сам. Напрежението е голямо, защото трябва бързо да решаваме непредвидими ситуации.

Адреналинът достига своя максимум в началото на всеки концерт. Заради силния емоционален заряд помня всички концерти, които съм организирал.

Публиката в Лондон е сърцата. Затова концертите продължават.

На 18 март е концертът на Остава в Лондон, на 7 април на Щурците, а на 5 май на Графа. Заповядайте!

Концертът на група Остава на 18 март, събота, е в 100 Club на Oxford Street. Може да си купите билети от сайта WeGotTickets.    Ако сте читатели на този сайт, ви молим да дарите средства за празника на българската култура, който организираме за 24 май, до българските рози, посадени от нас на Голдън Скуеър в централния лондонски квартал Сохо. Даренията ще отидат за наема на площада, за застраховка, за осигуряване на сцена, озвучение, щандове, маси, столове… Вашето дарение ще е знак, че подкрепяте нашата мисия да свържем българите с останалите лондончани и да направим позната българската култура в Лондон. Имената на дарителите ще бъдат споменати на събитието за 24 май. Освен това ще поканим лично дарителите да участват на нашия празник в центъра на Лондон:

Нашата сметка:
LONDON BULGARIAN ASSOCIATION
Sort Code 20-12-26
Account No 33784770
IBAN GB65 BUKB 2021 2633 7847 70

* * *
На нашия сайт Българи в Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.