Трима млади българи в Лондон помагат да спестите от самолетни билети

Разходки из Лондон ви среща с предприемчиви българи в британската столица. Компанията SpareFare.net е основана от трима българи, състуденти от London School of Economics. SpareFare.net помага на хората, които имат неизползвани самолетни билети и почивки, да ги продадат и възстановят парите си.

Представете си, че ви предстои ваканция. Купили сте си самолетен билет. Не е евтин, но сте очаквали пътуването дълго и парите нямат значение. Обаче, нещо неочаквано се случва и пътуването пропада. Нека да не е лоша причината за това - например, ви предлагат една супер интересна и чудесно платена работа, която трябва да започнете веднага. Ех, пропадна пътуването. Ами, билета? Изведнъж разбирате, че парите за него имат значение. Има ли начин да си върнете парите за билета? Ще сте доволни и на непълната компенсация. Представяте си, че с част от парите ще може да си купите нов костюм или чанта за новата работа. . .

Не е нужно да пътувате много, за да попаднете в описаната ситуация. А дори да не пътувате, вероятно може да си представите драмата.

Не се тревожете повече за подобни проблеми. Решение са намерили тримата основателите на компанията SpareFare.net за продажба на самолетни билети и почивки, които не могат да бъдат ползвани от собствениците им. Срещаме ви с тях, защото те са българи и живеят в Лондон.

Партньори в SpareFare.net са Георги, Галена и Здравко. Те се запознават в Лондонското училище по икономика и политически науки, докато са студенти. Идеята за бизнеса идва на Георги, който заради пропаднало пътуване, се озовава с ненужен скъп билет.

Желанието на тримата млади предприемачи е да направят бизнес, който не само ще възстановява парите от пропаднали пътувания – както самолетни, така и за хотел – но и ще защити клиентите от измама.

Първият продаден билет на компанията е за полет от Лондон до Ню Йорк. Всичко минава по план. И продавачът, и купувачът са доволни. Младите бизнесмени още повече. Същата вечер отпразнуват продажбата с шампанско.

В момента екипът на SpareFare.net се състои от 8 души. Бизнесът се разраства. Галена, която е адвокат в международна кантора, казва, че планира да напусне работа си и да се отдаде напълно на общия бизнес, ако той продължава да расте.

Компанията SpareFare.net е включила на сайта си много полети от и до България, така че следващия път, когато пътувате може да проверите за полети! Проверете и полетите от Лондон до екзотични дестинации! Ако в момента няма билети до конкретна дестинация, чрез сайта може да бъде изпратен имейл, когато търсените полети станат налични. 

 * * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.