Учене на английски всеки ден

Не знаем защо бабите и дядовците в България казват, че внуците им говорят “перфектно” чужд език. Та човек дори майчиния си език не знае перфектно. Как може да говори перфектно  чужди езици.

Сега дори се сетихме за една смешна случка, която ще разкажем на края на този текст, защото ще се отклоним излишно.

Език се учи цял живот. Някои правят това с интерес, други по неволя. Всеки учи по свой начин. Ако напредвате, значи вашият начин работи добре за вас. 

Препоръчваме ви няколко начина, които работят добре за нас. Може да са ви полезни.

Първо, безплатното приложение за телефон на BBC за английски. То се казва The BBC Learning English App и беше пуснато преди месец.  

Защо The BBC Learning English App е добро приложение?

Уроците са в различни категории: 

  • всекидневен английски – при това английски, който говорят днес, а не в миналото и то в Англия;
  • английски в новините – много полезно, ако искате да разбирате кой какво казва по радиото или телевизията за Брекзит или света.
  • бизнес английски – дори да говорите добре английски,  ще се удивите колко много специфични думи, изрази и съкращения се използват в бизнес среда. Акцентът отново е върху британския бизнес английски. 
  • граматика: без граматика ще говорите странно.
  • лексика: без думи, трябва да имате много ръце или здрави нерви, защото е досадно да не можеш да се изразяваш като хората наоколо.
  • произношения: акцентът не е проблем в Лондон, но въпреки това е забавно да изговаряте една дума по различни начини.

 

Записите са кратки и се появяват всеки ден. Може да си ги пускате колкото пъти искате. Има видео, аудио и текст.

Препоръчваме ви също видео канала на English Jade, защото учителката e от Лондон и говори за Лондон и английската култура. Човек може да знае много думи и граматика, но само когато познава културата на дадена страна знае нейния език. 

 

Сега  смешната случката: На опашката за полета от Лондон до София чуваме една баба на висок глас да казва: “Внукът ми е много умен. На пет години гледа “Ну Пагади” и научи сам английски.”* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.