Кокичета в Лондон

snowdrops

Кокичетата красят лондонските паркове и градини от няколко седмици. В много култури тези цветя са символ на новото начало.

Според една стара християнска приказка, ангел превърнал падащи снежинки в кокичета, за да даде на Адам и Ева надежда след като те били изгонени от райската градина.

В Англия съществува суеверие, че кокичета внесени вкъщи носят нещастие. Вероятно заради това, че хората виждали в миналото кокичета в църковните дворове и в гробищата. Подобно е друго местно суеверие, съгласно което, ако кокичета бъдат занесени в дом на мома преди St Valentine, 14 февруари, тя няма да може да се омъжи през годината.

Кокичетата под пейката открихме в Hightgate Wood.

В неделя, 6 март, организираме разходка в Шордич. Ето поканата.   Ако сте читатели на този сайт, ви молим да дарите средства за празника на българската култура, който организираме за 24 май, до българските рози, посадени от нас на Голдън Скуеър в централния лондонски квартал Сохо. Даренията ще отидат за наема на площада, за застраховка, за осигуряване на сцена, озвучение, щандове, маси, столове… Вашето дарение ще е знак, че подкрепяте нашата мисия да свържем българите с останалите лондончани и да направим позната българската култура в Лондон. Имената на дарителите ще бъдат споменати на събитието за 24 май. Освен това ще поканим лично дарителите да участват на нашия празник в центъра на Лондон:

Нашата сметка:
LONDON BULGARIAN ASSOCIATION
Sort Code 20-12-26
Account No 33784770
IBAN GB65 BUKB 2021 2633 7847 70

* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.