Любовна история в Хампстед хийт

Тези дни прочетохме вълнуваща история за лондонски лебеди, разказана от Теодора Йолчева в Фейсбук. Теодора, която обича Лондон, ни разреши да споделим нейния разказ и видео с вас. Тя се възхищава на хората, които са действали с толкова внимание и обич към тези семейството лебеди, за които разказва. 

 

Сълзлива история, да се чете с кърпичка. Преди няколко дни аз и Дъглас по време на разходка заснехме нещо готино в парка Хампстед Хийт в Лондон, където има няколко езера - хабитат за птици. Няколко дни по-късно той ми праща линк към Туитър фийда на парка, който разказва следната история (пригответе кърпичката):


Начи, преди години мъжката птица от двойка лебеди умира. При лебедите това е голяма трагедия, защото техния вид се чифтосва до живот с един партньор. 4 години "вдовицата" Луиза живее сама във водния дом, докато там не пристига нова двойка лебеди. Като всяко животно, и те са териториални и се борят за храна и място. Новата двойка прогонва Луиза и известно време никой не знае къде е птицата, не знае дали е намерила нов хабитат или е умряла някъде от глад. Загадката решава живееща наблизо жена, която звъни на управата на парка и съобщава за лебед, който се крие на покрива на къщата й. Пристигат доброволци и потвърждават - това е изчезналата вдовица Луиза. Отнасят я в лечебница, настанена в синя чанта от ИКЕА, малко преди Борис Джонсън да обяви локдаун. 


В лечебницата я слагат в една клетка с Уолъс - лебед, пострадал при битка за територия в Уолтъм Аби и преминал хирургия, за да бъдат отстранени две рибарски куки от гърлото му. Когато скоро след това персонала взема Луиза, за да я пуснат обратно на свобода в Хампстед Хийт, двете животинки започват да "плачат" една за друга и се взима решение те да бъдат пуснати в парка заедно. Луиза и Уолъс имат нов дом в едно от езерата и шест бебета. Faith in humanity restored. 

 

Следва видеото на Теодора на семейството на Уолъс и Луиза* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.