Люлин и Лондон са двата символни полюса

L_Terziev
  "Люлин и Лондон са двата символни полюса, между които протича животът ми.  Люлин – метонимия за маргинално място в речника на софиянци – е моят център, тъй като в представите ми центърът е домът. Лондон – метонимия за център в речника на много хора по света – за мен посочва постоянно отдалечаващия се обект на желанието, който преследвам през английския език и английския Романтизъм."   Любомир Терзиев, поет и преподавател по литература на английския Романтизъм   Прочетете също стихотворението „Друго е да си висок“ от Любомир Терзиев.      


* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.