Първият в света всекидневник е издаден в Лондон

На 11 март 1702 г. започва да излиза първият в света всекидневник The Daily Courant. Издател и редактор на вестника е Elizabeth Mallet. The Daily Courant се състоял от една страница с две колонки и реклами на гърба. В него били представяни новините от света. Според Elizabeth Mallet, която пишела под мъжки псевдоним, всеки вестник трябва да представя фактите и да дава възможност на читателите сами да си съставят мнение по тях: "Всеки (автор) трябва да се въздържа от коментари или предположения, а да представя единствено фактите, приемайки, че хората могат сами да мислят." Редакцията на първия вестник в света е била до популярния пъб Kings Arms Tavern на Fleet Street. Тази улица впоследствие става световен център на вестникарите. В събота, 17 март, в поредицата “Вечните приятели на България” ще се срещнем с Кристофър Бъкстън на Флийт Стрийт, близо до мястото, където е бил издаден първият всекидневник в света. Подробностите са в поканата* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.