The Tweed Run

6430108287_1c760e21c0_b

Всяка година The Tweed Run, лондонско шествие на велосипедисти, тръгва от Trafalgar Square и приключва в квартал Bloomsbury. Всички участници са облечени в Tweed по мода от 20-те и 30-те години на миналия век. Екипите включват tweed jackets (сака) и tweed plus-fours (три-четвърти панталони). Велосипедите са ретро също.

Улиците на Лондон стават декор на филми от рода на Завръщане в Брайдсхед.

Всеки може да си направи снимки с колоритните велосипедисти по маршрута им, на местата, определени за пиене на чай, пикник в парка или на партито в Bloomsbury Ballrooms в West End, за което трябва да си купите билет.

Ето видео от 2014 Tweed Run London

На 14 май, неделя, ще се разходим в квартала, в който е роден и е живял Чарли Чаплин. Ще видим родната къща на Чарли и ще посетим няколко места, известни от неговите филми. Заповядайте! Ето поканата.   Ако сте читатели на този сайт, ви молим да дарите средства за празника на българската култура, който организираме за 24 май, до българските рози, посадени от нас на Голдън Скуеър в централния лондонски квартал Сохо. Даренията ще отидат за наема на площада, за застраховка, за осигуряване на сцена, озвучение, щандове, маси, столове… Вашето дарение ще е знак, че подкрепяте нашата мисия да свържем българите с останалите лондончани и да направим позната българската култура в Лондон. Имената на дарителите ще бъдат споменати на събитието за 24 май. Освен това ще поканим лично дарителите да участват на нашия празник в центъра на Лондон:

Нашата сметка:
LONDON BULGARIAN ASSOCIATION
Sort Code 20-12-26
Account No 33784770
IBAN GB65 BUKB 2021 2633 7847 70

* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.