Защо Westminster Bridge e зелен, а Lambeth Bridge червен?

SONY DSC

 

Два от най-известните моста на Лондон - Westminster Bridge (Уестминстър Бридж) и Lambeth Bridge (Ламбет Бридж),  които са от двете страни на сградата на Парламента, са боядисани. Първият мост в зелено, а вторият - в червено.

Знаете ли защо са избрани тези цветове?

Westminster Bridge е в зелено, защото такъв е цветът на кожените седалки на депутатите в the House of Commons (Камарата на общините), долната камара на Парламента. Lambeth Bridge е червен, като цвета на местата на the House of Lords (Камарата на лордовете).

 

SONY DSC

 * * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.