Какво не знаете за “Сватбения марш“?

На 25 януари 1858 г. за първи път бил изпълнен “Сватбеният марш“. Това се случило на сватбата на дъщерята на кралица Виктория. Принцеса Виктория се омъжила за принц Фридрих от Прусия и станала императрица на Германия и кралица на Прусия.

След нейната сватба станало модерно маршът от произведението „Сън в лятна нощ“ да се изпълнява и така се превърнал в част от брачната церемония.

Феликс Менделсон бил само на 16 години, когато създал музиката към пиесата на Шекспир "Сън в лятна нощ" (A Midsummer Night's Dream) и не подозирал с каква популярност ще се сдобие романтичното му произведение след години.

  https://www.youtube.com/watch?v=8qJfEmBxNNA     В събота, 27 януари, организираме среща с  Алекс Ома-Пaйос. Подробностите са в поканата* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.