Notting Hill Film Orchestra: Между земята и небето

Notting Hill Film Orchestra е лондонски оркестър с хор, създаден през 2014 г. от двете сестри Ивелина и Росица Душеви. Особеното на този оркестър е, че изпълнява филмова музика.

Първо си представете киносалоните в началото на миналия век. Нали си спомняте филмите на Чарли Чаплин? При прожекциите на филмите от онова време е имало оркестър, който е изпълнявал музиката на филма. Защо ли са си правили труда? Защото музиката е много важна за киното.

Ако последното не беше вярно, оригиналният оркестър на двете българки в Лондон, който изпълнява музиката на познати филми като Skyfall, Jurassic Park, Apollo 13, Avatar, нямаше да е успешен. Той събира както почитателите на музиката, така и на киното.

Сега си помислете къде бихте искали да видите концерт на филмова музика. Ако кажете в киносалон, няма ли да е малко банално? Дори ако в киносалона е някой известен актьор или актриса.

Notting Hill Film Orchestra избира за своите концерти стари лондонски църкви. Докато бяхме на един техен концерт, открихме, че драматизмът на музиката усилва усещането за тайнство и сакралност. Резултатът, че ще по време на концерта и след това бяхме по-близо до небето и по-далеч от земята.

Ако сте на концерт на Notting Hill Film Orchestra, обърнете внимание на 50-ната изпълнители на сцената. За да се случи концертът, тези музиканти са били избрани, с тях са провеждани редовни репетиции, подбрана е музика, осигурявани са правата за изпълнението на музиката, наемани са зали за репетиции и концерти, организирана е реклама. . .И за всичко това са отговаряли двете млади жени между нас и музикантите. Те организират, ръководят, дирижират и изпълняват музиката, заедно с музикантите, които ги следват безусловно. Ние бяхме впечатлени от многото уменията и талант на двете сестри Росица и Ивелина Душеви, родом от Поморие (на снимките).

Популярността на Notting Hill Film Orchestra в Лондон расте. През ноември миналата година те участваха в записи за британския X factor. На последния им концерт през декември миналата година четиристотин местна зала на St James Sussex Gardens беше пълна.

Оригиналният лондонски оркестър включва професионални музиканти, но не всички певци са професионалисти. Ако имате добър глас и желаете да пеете, може да се включите към хора на оркестъра.

Разходки из Лондон препоръчва концертите на Notting Hill Film Orchestra, не само заради преживяването, но и за връзката, която двете сестри създават между българите в Лондон и лондончани. Концертите на Notting Hill Film Orchestra са възможност да имате незабравима вечер с английските си приятели и колегите и да ги впечатлите с приноса на две млади българки към културното богатство на Лондон.

Следващият концерт е на 28 Април от 7.30 вечерта. Програмата включва оригиналните саундтракове на Jurassic Park, Apollo 13,Fantastic Bests and Where to Find Them, The Dark Knight, Man of Steel, Skyfall, Avatar, Casper и още. За  билети натиснете тук* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.