Кристиана Кунева за срещата на лондонски българи за Брекзит

 

Наближава нашата среща с имиграционен адвокат за всичко, което трябва да имаме предвид относно Брекзит и правата на гражданите на ЕС в Обединеното кралство. Срещата, която стана възможна благодарение на инициатива на лондонския кмет, организираме заедно с Кристиана Кунева (на снимката) и британската организация New Europeans, в която тя работи. Поканихме Кристиана да представи себе си и своята организация на всички наши читатели.

New Europeans е създадена през 2013 г., за да подкрепя упражняването от гражданите на ЕС на правата им на свобода на предвижване и защита от дискриминация. Като млад европеец приемам мисията на тази организация като своя собствена. 

Наскоро завърших висшето си образование в Лондон. По време на следването си срещнах много интелигентни и будни хора с различен произход. Те промениха кръгозора ми и заради тях вярвам, че Лондон и Великобритания ще допринасят за положителна промяна в историята на европейския континент.

Първоначално работех за New Europeans в Брюксел. Там се запознах с нейния основател и ръководител Роджър Касалe. Той е бивш британски политик и народен представител от района на Уимбълдън. 

Помагам на New Europeans да организира срещи с различни общности в Лондон. Радвам се, че следващата среща е с българи. Адвокатката, която сме поканили, работи в международна кантора, която специализира в имиграционното право. Тя ще разясни статута на уседналост и кога да кандидатстваме за такъв и ще отговори на въпроси, отнасящи се до Брекзит и промените, свързани с него.* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.