“Не на мястото си” в Лондон

Това са Адриан и Кристина, които живеят в Лондон от края на 2015 година. Адриан e учител на младежи с обучителни затруднения, а Криси работи във финансов отдел. 

Двамата разказват за предстоящия спектаъл “Не на мястото си“ от Герасим Дишлиев, който ще можете да гледате този четвъртък, 5-ти юли от 19:30 в Poplar Union:

„Запознахме се с мима Герасим Дишлиев, когато на изпращанепо пътя ни от Стара Загора към Лондон нашата приятелка Райна Димитрова ни подари книга, вдъхновена от пантонимния спектакъл на Герасим „Монолог с Куфар”. 

Четохме тази книга в първиямесец след пристигането ни в Лондон, когато силно ни вълнуваха един куп въпроси, свързани със собствената ни миграция като например: „Как се живее на място, където не си роден?“, „Къде се връщаш и къде се прибираш?“, „На какъв език ще говорят децата ни?“ и др. Струва ни се, че в тозимомент приехме Герасим Дишлиев и останалите двайсет и един автора на разкази в книгата, които дойдоха толкова навреме, като близки за нас.

Преди една година се свързахме лично с Герасим,за да го поздравим за всичко, което прави и за наша радост разговорът се разви така, че се разбрахме, че може да представи спектакъла си в Лондон. 

За поставянето в Лондон на спектакъла на Герасим “Не на мястото си” избрахме арт център Poplar Union в лондонски квартал Поплар, в който ние двамата живеем. Мястото ни харесва, заради дружелюбната атмосфера, разнообразната програма, йогата и танците и разбира се кафенето. Отне ни по-малко от половин ден да получим тяхното съгласие за спектакъла. 

Сега се обръщаме към публиката: Каним ви на спектакъла “Не на мястото си”. Това е възможност да погледнем от смешната страна на ситуациите, в които сме се чувствали “не на мястото си”. Обещава ме да бъдете заредени с вдъхновение от срещата с Герасим, един от най-добрите мимове в света, който живее и твори в Париж. 

Като мим Герасим умее по духовит и забавен начин да въвлича публиката в случващото се на сцената и вярваме, че всички, които дойдат на събитието – деца и възрастни – ще се смеят от сърце. 

Освен това ще се запознаем - ние имаме нужда от подкрепа от българите в Лондон за нашите бъдещи начинания. Надяваме се да имаме възможност да организираме подобни културни събития за българи, живеещи в Лондон. Вярваме, че изкуството е начин да сме пряко свързани с културата и родината си.”

Спектакълът „Не на Мястото си” ще бъде на 5-ти юли, от 19:30 часа, в Poplar Union, 2 Cotall St, E14 6TL

За тези, които искат да дойдат с група малко по-рано – Криси и Ади ще ви очакват в 18:30ч. на DLR спирката Langdon Park, която е на 10 минути пеша от Popar Union.* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.