“Не на мястото си” в Лондон

Това са Адриан и Кристина, които живеят в Лондон от края на 2015 година. Адриан e учител на младежи с обучителни затруднения, а Криси работи във финансов отдел. 

Двамата разказват за предстоящия спектаъл “Не на мястото си“ от Герасим Дишлиев, който ще можете да гледате този четвъртък, 5-ти юли от 19:30 в Poplar Union:

„Запознахме се с мима Герасим Дишлиев, когато на изпращанепо пътя ни от Стара Загора към Лондон нашата приятелка Райна Димитрова ни подари книга, вдъхновена от пантонимния спектакъл на Герасим „Монолог с Куфар”. 

Четохме тази книга в първиямесец след пристигането ни в Лондон, когато силно ни вълнуваха един куп въпроси, свързани със собствената ни миграция като например: „Как се живее на място, където не си роден?“, „Къде се връщаш и къде се прибираш?“, „На какъв език ще говорят децата ни?“ и др. Струва ни се, че в тозимомент приехме Герасим Дишлиев и останалите двайсет и един автора на разкази в книгата, които дойдоха толкова навреме, като близки за нас.

Преди една година се свързахме лично с Герасим,за да го поздравим за всичко, което прави и за наша радост разговорът се разви така, че се разбрахме, че може да представи спектакъла си в Лондон. 

За поставянето в Лондон на спектакъла на Герасим “Не на мястото си” избрахме арт център Poplar Union в лондонски квартал Поплар, в който ние двамата живеем. Мястото ни харесва, заради дружелюбната атмосфера, разнообразната програма, йогата и танците и разбира се кафенето. Отне ни по-малко от половин ден да получим тяхното съгласие за спектакъла. 

Сега се обръщаме към публиката: Каним ви на спектакъла “Не на мястото си”. Това е възможност да погледнем от смешната страна на ситуациите, в които сме се чувствали “не на мястото си”. Обещава ме да бъдете заредени с вдъхновение от срещата с Герасим, един от най-добрите мимове в света, който живее и твори в Париж. 

Като мим Герасим умее по духовит и забавен начин да въвлича публиката в случващото се на сцената и вярваме, че всички, които дойдат на събитието – деца и възрастни – ще се смеят от сърце. 

Освен това ще се запознаем - ние имаме нужда от подкрепа от българите в Лондон за нашите бъдещи начинания. Надяваме се да имаме възможност да организираме подобни културни събития за българи, живеещи в Лондон. Вярваме, че изкуството е начин да сме пряко свързани с културата и родината си.”

Спектакълът „Не на Мястото си” ще бъде на 5-ти юли, от 19:30 часа, в Poplar Union, 2 Cotall St, E14 6TL

За тези, които искат да дойдат с група малко по-рано – Криси и Ади ще ви очакват в 18:30ч. на DLR спирката Langdon Park, която е на 10 минути пеша от Popar Union.   Ако сте читатели на този сайт, ви молим да дарите средства за празника на българската култура, който организираме за 24 май, до българските рози, посадени от нас на Голдън Скуеър в централния лондонски квартал Сохо. Даренията ще отидат за наема на площада, за застраховка, за осигуряване на сцена, озвучение, щандове, маси, столове… Вашето дарение ще е знак, че подкрепяте нашата мисия да свържем българите с останалите лондончани и да направим позната българската култура в Лондон. Имената на дарителите ще бъдат споменати на събитието за 24 май. Освен това ще поканим лично дарителите да участват на нашия празник в центъра на Лондон:

Нашата сметка:
LONDON BULGARIAN ASSOCIATION
Sort Code 20-12-26
Account No 33784770
IBAN GB65 BUKB 2021 2633 7847 70

* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.