Новогодишният парад на Лондон

По традиция на 1 януари по улиците на Лондон (в театралният West End) се провежда новогодишен парад (New Year’s Day Parade).

Първият подобен парад е проведен през 1987 г. Оттогава той се състои в първия ден на годината.

Участниците са танцьори, акробати, мажоретни и музикални състави и исторически автомобили.

London New Year's Parade 2007

Повечето дефилиращи представляват отделните лондонски райони, но има участници от страната и от чужбина. В шествието се включват повече от 8 000 души, а публиката достига половин милион.

new year 2006 parade london

Новогодишният парад има американски произход и затова на него могат да бъдат видени много професионални групи с духови инструменти и мажоретки, дошли специално от САЩ.

Всеки лондонски район участва на парада със свои представители. Жури избира най-ярко представилите се райони, които получават най-голямата част от наградния фонд, предвиден за развитие на неправителствените организации в районите.

London New Year's Day 2010   Ако сте читатели на този сайт, ви молим да дарите средства за празника на българската култура, който организираме за 24 май, до българските рози, посадени от нас на Голдън Скуеър в централния лондонски квартал Сохо. Даренията ще отидат за наема на площада, за застраховка, за осигуряване на сцена, озвучение, щандове, маси, столове… Вашето дарение ще е знак, че подкрепяте нашата мисия да свържем българите с останалите лондончани и да направим позната българската култура в Лондон. Имената на дарителите ще бъдат споменати на събитието за 24 май. Освен това ще поканим лично дарителите да участват на нашия празник в центъра на Лондон:

Нашата сметка:
LONDON BULGARIAN ASSOCIATION
Sort Code 20-12-26
Account No 33784770
IBAN GB65 BUKB 2021 2633 7847 70

* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.