5 особености на английския извънградски пейзаж

 

Понеже лятото  във Великобритания не е горещо, времето е идеално за извънградски разходки (country walks).  

Докато вървяхме между две села в Кент, направих 5 снимки на особености на английския извънградски пейзаж, които не съм виждал в България. 

Живеещите на село в Кент са обикновено богати и имат коне за яздене. 

Отделните земеделските земи във Великобритания са маркирани с живи огради (hedgegrows). Благодарение на тях границата между владенията е безспорна. 

Kissing gates се наричат вратичките, които не позволяват на животните да преминават от едно владение в друго. През kissing gates само хората могат да преминат. Моя приятелка британка ми каза, че от тези врати са се възползвали в миналото младежите, които са допускали момичетата да преминат срещу целувки и името на вратичките идвало оттам. 

Широки и поддържани бяха пътеките за разходка в Кент, където теренът е равен, защото те са направени за безпрепятствено разминаване на пешеходци и ездачи.  

В неделния ден в едно от селата играеха крикет.  

А покрайнините на другото село имаше голф игрище. Жителите на селата в свободното си време играят голф. 

Автор на текста и снимките: Бойко Боев

 * * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.