Как да изберете най-добрия продукт в Англия?

shop
Кои са най-добрите магазини за хранителни стоки във Великобритания?

Коя е най-добрата пералня, печка, кола?

Коя е най-добрата болница, банка, застраховка?

Можем да прекараме часове в четене на коментари във форуми в интернет и въпреки това никога не можем да бъдем уверени, че информацията там е обективна. Често самите производители организират публикуването на положителни за тях коментари. Не са малко и тези, които целенасочено злепоставят  продукти и услуги на своите конкуренти, макар всяка компания да се грижи за доброто си име, потребителите не могат да бъдат сигурни в информацията от интернет.

Най-обективна информация за качеството на продуктите и услугите във Великобритания предоставя Асоциацията на потребителите (The Consumers' Association). Тя е най-уважаваната, независима организация на потребителите във Великобритания с над 1 млн. членове. The Consumers' Association публикува месечно списание, достъпно и онлайн, което се нарича Which?, което съдържа полезна информация за многобройни продукти и услуги, които са тествани периодично. Всички тестове се извършват от независими експерти на Асоциацията. Резултатите от тестовете показват кои са най-добрите продукти и услуги (застрахователни, банкови, пенсионни), коли, храни, електроуреди за дома и мебели. Списанието Which? е достъпно чрез абонамент, който включва и специализирани списания за най-добри компютри, градинарство, пътувания… Всеки може да се възползва от безплатен едномесечен абонамент.

Нашият съвет е: направете си списък с храните, които обичайно купувате от магазините във вашия квартал, както и други продукти и услуги, които имате намерение да купувате и в единия месец за безплатно ползване може да направите справка за всичко, което е от значение за вас.

След това, когато ходите на пазар, ще знаете кои продукти да избирате. Не винаги скъпите продукти са най-добри. Освен това, качеството на продуктите се променя и е важно да проверяваме често какво е състоянието им в момента.

Разходки из Лондон   TWITTER | FACEBOOK | INSTAGRAM | БЮЛЕТИН | LINKEDIN | GOOGLE+| MEETUP

Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.