Подаръци от България в Лондон

Преди време открих, че британските ми приятели и колеги харесват подаръци, свързани с България. Не съм питал защо. Предполагам, че защото са по-различни и затова оригинални. Хубавото за мен е, че не трябва да отделям много време и средства, за да впечатля с подарък, свързан с България.

Споделям своя опит, защото може да ви е полезен покрай Коледа и Нова година, когато пазаруването на подаръци е ежедневна грижа.

Ако имате приятел, който проявява интерес към България и смята да посети страната, препоръчвам за Коледа книгите на Капка Касабова Border и Street Without a Name

За приятели, които харесват шпионски и исторически книги, препоръчвам книгата на Оги Бойчев Unbeliever, чийто главен герой е български двоен шпионин по време на Студената война.

 

За артистични приятели подходяща е книгата с чудесни илюстрации на ZANARA.

Бутилка българско вино е супер подарък за колега. Във всеки Waitrose може да намерите българско вино. Ако не са пили досега българско вино, вашите познати ще бъдат впечатлени, че бутилката идва от Waitrose.

Погледнете също за българско вино онлайн от InVino Vitalis. Може да си купите цял кашон с различни български вина и по този начин да решите въпроса с подаръците от раз.

Много впечатляващи с миризмата и вида си са сапуните от български рози и лавандула на фирма Rose & Lаvender, които може да изберете и купите онлайн

Ако МНОГО искате да впечатлите някой, незабравим подарък е билет за концерта на "Мистерията на българските гласове" в Kings Place на 24 януари.

Въпреки че всички тези подаръци (с изключение на концерта) не да са скъпи, гарантирам, че ще оставят дълготрайно впечатление.

Споделете какви подаръци от България ще подарите вие на своите британски приятели.

Текст: Бойко Боев* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.