Стойчо Младенов: Млад в Токио

 

Стойчо Младенов носи младостта не само в името си. Миналата година, още ученик, той убедително успя да спечели с лаконичната си, тиха поезия вниманието на литературните кръгове и критиката в България. Последва издаването на стихосбирката „Между два града“, разчетена като един от най-силните дебюти в последно време.

Това е една сдържана поезия, съзерцателна, сякаш дори обърната към източната мисловност. А откъде се взе Токио ли? То е представа за място, отражение на звук, мечта за пътища, които предстоят.

 
Yo
  тиха е улицата само кучешки лай се отразява в ламарините токио е далеч Стойчо Младенов (стихотворението е публикувано в бр. 2 на сп. НО ПОЕЗИЯ)   Стойчо Младенов (1996, Троян) е студент по право в СУ. Лауреат на конкурсите "Веселин Ханчев" и "Петя Дубарова". Стихосбирка: „Между два града“ (Жанет 45, 2014).   Илюстрация: YO Материала подготви Петя Хайнрих Рубриката се осъществява със съдействието на сп. НО ПОЕЗИЯ.   ‪Освен на този сайт, всеки ден споделяме истории за Лондон и българите в Лондон във фейсбук групата ни Разходки из Лондон. Специални новини за групата ни за разходки, както и за събития в Лондон споделяме чрез Бюлетин. Може да ни следвате също в Twitter @walklikeahuman и в Instagram @London4Bulgarians. Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.


* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.