Стойчо Младенов: Млад в Токио

 

Стойчо Младенов носи младостта не само в името си. Миналата година, още ученик, той убедително успя да спечели с лаконичната си, тиха поезия вниманието на литературните кръгове и критиката в България. Последва издаването на стихосбирката „Между два града“, разчетена като един от най-силните дебюти в последно време.

Това е една сдържана поезия, съзерцателна, сякаш дори обърната към източната мисловност. А откъде се взе Токио ли? То е представа за място, отражение на звук, мечта за пътища, които предстоят.

 
Yo
  тиха е улицата само кучешки лай се отразява в ламарините токио е далеч Стойчо Младенов (стихотворението е публикувано в бр. 2 на сп. НО ПОЕЗИЯ)   Стойчо Младенов (1996, Троян) е студент по право в СУ. Лауреат на конкурсите "Веселин Ханчев" и "Петя Дубарова". Стихосбирка: „Между два града“ (Жанет 45, 2014).   Илюстрация: YO Материала подготви Петя Хайнрих Рубриката се осъществява със съдействието на сп. НО ПОЕЗИЯ.   ‪Освен на този сайт, всеки ден споделяме истории за Лондон и българите в Лондон във фейсбук групата ни Разходки из Лондон. Специални новини за групата ни за разходки, както и за събития в Лондон споделяме чрез Бюлетин. Може да ни следвате също в Twitter @walklikeahuman и в Instagram @London4Bulgarians. Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.


   Ако сте читатели на този сайт, ви молим да дарите средства за празника на българската култура, който организираме за 24 май, до българските рози, посадени от нас на Голдън Скуеър в централния лондонски квартал Сохо. Даренията ще отидат за наема на площада, за застраховка, за осигуряване на сцена, озвучение, щандове, маси, столове… Вашето дарение ще е знак, че подкрепяте нашата мисия да свържем българите с останалите лондончани и да направим позната българската култура в Лондон. Имената на дарителите ще бъдат споменати на събитието за 24 май. Освен това ще поканим лично дарителите да участват на нашия празник в центъра на Лондон:

Нашата сметка:
LONDON BULGARIAN ASSOCIATION
Sort Code 20-12-26
Account No 33784770
IBAN GB65 BUKB 2021 2633 7847 70

* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.