Кафе и картичка от шефа

 

Тази година Денят на благодарността към служителите - Employee Appreciation Day – е на 6 март. В лондонския ни офис имаше картички за благодарност от шефовете.

Денят на благодарността към служителите възниква в началото на 90-те години, първоначално в САЩ и Канада, а днес и в международните компании в Обединеното кралство, и на други места. Празникът е неофициален и е винаги в първия петък през март.

Мениджърите използват празника да благодарят на служителите си за техния труд и усилия през цялата година. А за някои мениджъри празникът е повод да се сетят да направят това.

Признателността се цени навсякъде по света, но в Англия тя се изразява много често с картички. Знаете ли, че много служители в Обединеното кралство могат да представят картичките, които са получили в знак на благодарност, при редовните оценки на работата им (performance appraisals) като доказателство за своята добра работа? (Наша позната медицинска сестра, например, ни каза, че колегите й се радват повече на картичка от пациент, отколкото на шоколадови бонбони.) Сещайте се за това, като минете покрай многото магазини за картички в Лондон!

Освен картички за благодарност нашите шефове подариха на всеки служител и ваучер от 10 паунда за посещение в популярна кафе верига.

Автор: Бойко Боев* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.