Българското участие в 13th London African Music Festival

Решихме да посетим Olympic Park Queen Elizabeth II след като се запознахме с Alex Oma-Pius. Нигериец, учил в Театралната академия в София в средата на 80-те години на миналия век. Алекс говори български език, спомня си с най-добри чувства за престоя си в България и ни покани да танцуваме, пеем и свирим на африкански инструменти по време на IROKO Family Music Fun Day, част от 13th London African Music Festival.

Iroko_Teo_totev
Снимка: Teo Totev Photography. Сайтът на Тео е http://t-e-o.net

Iroko_2
Iroko
Iroko_3
Iroko_4

Снимки: Veselin Vasilev

Olympic Park (106)

Olympic Park (95)

След края на нашите опити да следваме африканския ритъм, различен е от българския, с който сме свикнали, бяхме много радостни от срещата си с Алекс и IROKO Family. Сърдечни, усмихнати и отдадени хора, забавляващи се с популяризирането на тяхната култура, готови да поговорят и помогнат на всеки от нас.

В събота, 27 януари, организираме среща с  Алекс Ома-Пaйос. Подробностите са в поканата. За Alex разказваме на нашия блог Alex Oma-Pius един нигерийски "българин" в Лондон   Ако сте читатели на този сайт, ви молим да дарите средства за празника на българската култура, който организираме за 24 май, до българските рози, посадени от нас на Голдън Скуеър в централния лондонски квартал Сохо. Даренията ще отидат за наема на площада, за застраховка, за осигуряване на сцена, озвучение, щандове, маси, столове… Вашето дарение ще е знак, че подкрепяте нашата мисия да свържем българите с останалите лондончани и да направим позната българската култура в Лондон. Имената на дарителите ще бъдат споменати на събитието за 24 май. Освен това ще поканим лично дарителите да участват на нашия празник в центъра на Лондон:

Нашата сметка:
LONDON BULGARIAN ASSOCIATION
Sort Code 20-12-26
Account No 33784770
IBAN GB65 BUKB 2021 2633 7847 70

* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.