Българското участие в 13th London African Music Festival

Решихме да посетим Olympic Park Queen Elizabeth II след като се запознахме с Alex Oma-Pius. Нигериец, учил в Театралната академия в София в средата на 80-те години на миналия век. Алекс говори български език, спомня си с най-добри чувства за престоя си в България и ни покани да танцуваме, пеем и свирим на африкански инструменти по време на IROKO Family Music Fun Day, част от 13th London African Music Festival.

Iroko_Teo_totev
Снимка: Teo Totev Photography. Сайтът на Тео е http://t-e-o.net

Iroko_2
Iroko
Iroko_3
Iroko_4

Снимки: Veselin Vasilev

Olympic Park (106)

Olympic Park (95)

След края на нашите опити да следваме африканския ритъм, различен е от българския, с който сме свикнали, бяхме много радостни от срещата си с Алекс и IROKO Family. Сърдечни, усмихнати и отдадени хора, забавляващи се с популяризирането на тяхната култура, готови да поговорят и помогнат на всеки от нас.

В събота, 27 януари, организираме среща с  Алекс Ома-Пaйос. Подробностите са в поканата. За Alex разказваме на нашия блог Alex Oma-Pius един нигерийски "българин" в Лондон* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.