Великден покрай Темза

Българският Великден ни събра на 12 април 2015 г. за разходка край Темза с празнично похапване на яйца и козунак. Хубавото време отново беше с нас.

Hammersmith (9)

Разходихме се из квартала Kew, където се намира Royal Botanic Gardens (Kew Gardens), един от обектите в Списъка на UNESCO на световното културно и природно наследство, където бяхме по време на предишната ни разходка, и The National Archiеves, където се намират разни любопитни документи като Domesday Book (Книгата на Страшния съд), записът на първото голямото преброяване, извършено в Англия през 1086 г. по заповед на William the Conqueror (Уилям Завоевателя), нормандският феодален владетел на Франция, който през 1066 г. заема трона на Англия.

Жителите на Kew се радват на стари и красиви къщи с цъфнали градини.

Kew

Минахме под Kew Bridge, построен през 1903 г.

Kew

Продължихме през квартала Chiswick, вървяхме по северния бряг на Темза, където са огрените от слънцето къщи, построени през 17-18 в. Понякога реката повишава нивото си дотолкова, че наводнява домовете, за да се предпазят, хората са направили малки вратички и високи стълби към тях.

Kew

Улицата, която върви по протежение на реката се казва Strand on the Green, на номер 60 се намира Dutch House, наречена така заради извитите фронтони на къщата и капаците на прозорците.

Chiswick

Chiswick Bridge е построен през 1933 г.

Chiswick

На номер 65 е живял художникът Johann Zoffany, немец по произход, той е известен с портретите, които е направил на King George III и Queen Charlotte.

Chiswick

Къщите покрай реката са величествени. Никой не ни гледаше от прозорците и не разбрахме кой живее в тях (с изключение на Walpole House).

Chiswick

Градините пред къщите на Chiswick Mall са не по-малко забележителни.

Chiswick
 
Hammersmith (157)

Видяхме глицинии.

Chiswick

По едно време ни обзе желание да поседнем и да опитаме от великденските козунаци и яйца.

Chiswick

След като отбелязахме Великден в Лондон, всички се почувствахме доволни и щастливи.

Chiswick

Продължихме разходката покрай места, където реката пустееше.

Hammersmith

Платноходките ни припомниха, че предишния ден оттук бяха минали лодките на момчетата и момичетата от Oxford и Cambridge, участващи в The University Boat Race.

Hammersmith

Спряхме край красивия, зелен Hammersmith Bridge, построен през 1887 г. от арх. Joseph Bazalgette, който през 1866 г. изгражда съвременната канализационна система на Лондон, за да се изглегнем отново на тревата, да се порадваме на слънчевото време и да се отдадем на забавни разговори и бира.

Hammersmith

  Разходки из Лондон   TWITTER | FACEBOOK | INSTAGRAM | БЮЛЕТИН | GOOGLE+| MEETUP

Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.