Как се пресича Abbey Road?

 

Abbey Road

Помните ли обложката на предпоследния албум на Бийтълс?

Той се казва „Abbey Road“ и е издаден от тяхната собствена компания Apple през 1969 г.

Улица Аби Роуд е известна с музикалните студия Abbey Road Studios, в които Бийтълс и Пинк Флойд записват своите албумите през 60-те и 70-те години на 20 век.

Компанията на Бийтълс - Apple е била популярна колкото тях и не Стив Джобс й дава световна слава. Заради дублиране на името започва съдебен спор между Джобс и живите членове на Бийтълс. Спорът е решен след тайно споразумение през 1989 г.

Marylebone (9)

Нашата група за Разходки из Лондон отиде в една слънчева неделя до Abbey Road, за да се снимаме, както са направили четиримата членове на Бийтълс. Оказа се, че пешеходната пътека е "обсадена" от желаещи да се снимат. Преминаващите шофьори бързо губеха търпение и затова се наложи да измислим план за справяне с преминаващите коли. Така ни хрумна да се хванем за ръце и да направим жива верига.

Marylebone (13)

Не бързаме. Позираме за снимки.

Marylebone (10)

Чакащите шофьори свирят с клаксоните си, но ние сме много и продължаваме да вървим, хванати за ръце.

Abbey Road

Последните не губят присъствие на духа и щастливо махат на снимащите.

Marylebone (14)

Най-верните фенове на The Beatles вече са били на Abbey Road, но това не ги отказа да се снимат пак.

Marylebone (15)

 

Снимки: Венелин Куюмджиев

 

 * * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.