Разходка в Ричмънд

Richmond (5)
      За пореден път сме в Ричмънд. Желанието ни да се връщаме там ни отведе отново в неделя. Очарованието на малките и пъстри улички прелива в зеленото поле за крикет до стария дворец, построен от крал Хенри VII. В Richmond Palace през 1603 г. умира неговата внучка, кралица Елизабет I, дъщерята на Хенри VIII.  
Richmond (13)
Ние не сме почитатели на крикета, може би, защото не сме запознати с правилата.
Richmond (19)
Целта ни е да видим гледката към Темза от Ричмънд хил, защитена със закон на Парламента - The Richmond, Ham and Petersham Open Spaces Act of 1902 г., което гарантира неприкосновеност на района от ново строителство.
Richmond (28)
Снимаме се за спомен и продължаваме към ловната хижа на крал Хенри VIII.
Richmond (18)
Преди да слезем от Ричмънд хил виждаме къщата на Пийт Таунсенд, китаристът на група The Who, пред неговата къща от 18 век са паркирани няколко Фолксвагена. Дали той не е рекламно лице на немските коли?
IMG_7905
Стигаме до хижата на Хенри VIII. Оказва се, че той е бил изкушен от градинарството (шегуваме се). Хижата е била ползване по време на кралския лов на елени в парка.
IMG_7926
Продължаваме към най-известното място за сватби - Pembroke Lodge. Попадаме на сватба.
Richmond (23)
Споменаваме и Петершам хотел, в който Чарлз Дикенс празнувал всяка година годишнината от сватбата си.
Richmond (24)
Пред далекогледа, с който се надяваме да видим къде се намира Уиндзор касъл, се редим на опашка. Има карта на забележителностите, които могат да се видят - от едната страна катедралата Свети Павел в Ситито, от другата - Итън и Уиндзор.
Richmond (27)
Слизаме към Темза през парка с елени и щастливи сядаме на тревата. Обещаваме си  скоро пак да дойдем в Ричмънд.  
Richmond (9)
Благодарим за снимките на Лъчезар Хараламбиев.  


   Ако сте читатели на този сайт, ви молим да дарите средства за празника на българската култура, който организираме за 24 май, до българските рози, посадени от нас на Голдън Скуеър в централния лондонски квартал Сохо. Даренията ще отидат за наема на площада, за застраховка, за осигуряване на сцена, озвучение, щандове, маси, столове… Вашето дарение ще е знак, че подкрепяте нашата мисия да свържем българите с останалите лондончани и да направим позната българската култура в Лондон. Имената на дарителите ще бъдат споменати на събитието за 24 май. Освен това ще поканим лично дарителите да участват на нашия празник в центъра на Лондон:

Нашата сметка:
LONDON BULGARIAN ASSOCIATION
Sort Code 20-12-26
Account No 33784770
IBAN GB65 BUKB 2021 2633 7847 70

* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.