Риджънтс Канал: от Литъл Венис до Кингс Крос

regents canal

Тази велика снимка, която Тео Тотев направи, е от първата ни разходка покрай Риджънтс Канал. На моста сме участниците в разходката.

Каналът е дълъг 22 км и е построен през 1929 г. Тази пролет ние започнахме разходка покрай канала. На 10 април тръгнахме от Литъл Венис и вървяхме до Кингс Крос.

IMG_9787

Литъл Венис е предпочитано място от актьори, писатели и поети.

IMG_7511

Минахме покрай вилите в Майда Вейл и лодки, в които живеят хора. Някои от обитателите на лодките си имаха дори дворчета с лехи и цветя. Само кокошки нямаха.

IMG_9791

Видяхме обаче една крава. Тя се беше настанила на балкона на първия етаж на вила, до която имаше дърво без клони. Може би кравата ги беше изяла.

IMG_9794

Стигнахме и до пиратски замък, построен за развлечение на младежите в Камден.

Нашето развлечение в Камден бяха сергиите с храна от цял свят на пазара. Там се спряхме да хапнем.

IMG_9801

Камден беше, както винаги, препълнен с хора в добро настроение. Можехме да останем там, но продължихме покрай футуристичните къщи на Гранд Юниън. Жалко, че 30 години след построяването си те са загубили своя блясък.

Наблизо беше Сейт Панкрас. Там спряхме. Беше дошло време за бира. Тя ни се услади в приятелска компания.

Разходката покрай канала продължава. Заповядайте на следващата.

Сега гледайте видеото от първата разходка покрай канала.

В неделя, 8 май, организираме разходка покрай Риджънтс Канал: от Кингс Крос до Виктория Парк. Повече информация може да намерите в поканата тук. Заповядайте!* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.