Какво е да живееш в къщa от 18 век?

Улица Church Row в Hamstead. Наблизо е елегатната St John-At-Hamstead Church с кула и стар часовник, който от 18 век не спира да върви. Edward Guinness, граф на Iveagh (произнася се Ии-вии), правнук на Arthur Guinness, основател на пивоварната Гинес, е минавал покрай църквата на път към лондонската си къща.

Тези високи къщи са от 18 век. Те са образци на Georgian architecture - архитектурата по времето на кралете Джордж I, Джордж II, Джордж III, Джордж IV, заемали британския трон от 1714 г. до 1830 г. 

Къщите се намират на Church Row, една от най-старите улици в Hampstead.

Какво ли е да живее човек на тази улица?

Поетът Джон Кийтс, писателят Д. Х. Лоурънс и художникът Джон Констабъл биха могли да ни отговорят. Те са живeли в района. Едуард Гинес, граф на Ии-вии (Edward Guinness, 1st Earl of Iveagh), правнук на Артър Гинес - основател на пивоварната Гинес, също е минавал по Church Row, на път за лондонската си къща.

 

IMG_8862

Наблизо е елегантната St John-At-Hamstead Church, построена през 1745 г., с кула и стар часовник, който от 18 век не спира да върви.

В църквата има бюст на поета Джон Кийтс.

IMG_8860

Срещу църквата е гробището на Хампстед, в което са погребани известни местни жители, между които художникът Джон Констабъл, който обичал да рисува облаците над лондонския си квартал.

Металните огради на гробището и на Church Row са оригинални, т.е. на около 300 години.

 

На 5 август, неделя, организираме среща с Оги Бойчев в Hamstead Heath. Подробности в поканата тук.* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.