Коледните витрини на Selfridges

Christmas 2015 (39)
Selfridges е универсален магазин на шест етажа (плюс два подземни), който се намира на Оксфорд Стрийт от 1909 г. При построяването му е бил най-големият в Лондон, а днес преди него е само Harrods. Носи името на своя създател и първи собственик Harry Gordon Selfridge - американски бизнесмен, който променил разбирането за пазаруване на англичаните. По негова идея витрините на магазина започнали да се осветяват през цялата нощ. Тяхното аранжиране изисква работа на цели екипи от висококвалифицирани дизайнери през цялата година, а покрай Коледа се превръщат в атракция, за която всички говорят.

Тази Коледа темата, която обединява витрините на Selfridges се нарича "Пътуване към звездите" и представя 12 зодиакални знаци. За целта екипът от аранжори преминал курс на обучение в Обсерваторията в Гринуич (Greenwich observatory) и се консултирали с астролог, за да придадат смисъл на показаното на витрините.

Christmas 2015 (9)
Това е разбирането на аранжорите на витрината за зодията Риби - дамите от езерото.
Christmas 2015 (10)
Водолей марширува в свой собствен ритъм.
Christmas 2015 (12)
Козирог е солта на земята.
Christmas 2015 (19)
Скорпион е в червено. Наречени са любовници в скривалището си.
Christmas 2015 (24)
Везни са кралици на спокойствието.
Christmas 2015 (28)
Девите летят, защото са вселенски непорочни.
Christmas 2015 (33)
Рак са деца на Луната.
Christmas 2015 (30)
Лъвът "гори" от гордост.
Christmas 2015 (34)
Близнаци олицетворяват силата на двама.
Christmas 2015 (38)
Телецът може да премества планини (от порцелан). Стрелецът е свободен като птица, а овенът е с диво сърце. Прочетете още С какво е забележителен Selfridges?
  Разходки из Лондон   TWITTER | FACEBOOK | INSTAGRAM | БЮЛЕТИН | GOOGLE+| MEETUP Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.


* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.