Къде е живял бащата на Дракула?

Bram Stoker

В този спокоен и красив двор в квартала Челси (Chelsea) се намира къщата, в която е живял Брам Стокър (Bram Stoker) - ирландски писател, автор на готическия роман на ужасите Дракула, публикуван през 1897 г.

Stoker e автор на няколко романа на ужасите, но остава известен след смъртта си с образа на зловещия кръвопиец граф Дракула. Тайнствените карпатски планини развинтват въображението на британците в миналото. Подобно нашето въображение беше възбудено от бялата къща със синя кола отпред днес.

Разходки из Лондон   TWITTER | FACEBOOK | INSTAGRAM | БЮЛЕТИН | GOOGLE+| MEETUP

Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.