Лицето на Чърчил

IMG_5868

В Лондонското Сити се намира Bracken House. Тази сграда е построена в края на 50-те години на миналия век, за да приюти редакцията на Financial Times.

Сградата носи името на Brendan Bracken (Брендан Брекън), основател на Financial Times и министър на информацията в правителството на Чърчъл по време на Втората световна война.

Брекън и Чърчил са били много близки. За това говори и фактът, че в центъра на астрологичния часовник на фасадата на Bracken House е изобразено лицето на британския министър-председател.

  Разходки из Лондон   TWITTER | FACEBOOK | INSTAGRAM | БЮЛЕТИН | GOOGLE+| MEETUP Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.


* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.