Hampton Court в различните сезони

Hampton Court

Йовка Христова, която следи нашия блог и публикации във фейсбук в групата Разходки из Лондон ни изпрати снимки от двореца Hampton Court, срещу който живее от четири години. Йовка е заснела двореца през различните сезони. Тя разказва: "В Bushy parк, срещу двореца, живеят елени на свобода, там има и детска площадка. Ходим в съседния квартал Kingston, ако искаме да се забавляваме вечер. Главната му улица ми напомня на Пловдив – с реката, магазините, пешеходната зона, ресторантите. Аз съм от Карлово. Последните 5 години, преди да дойда в Англия, живях в Пловдив. Тук пристигнах през октомври 2010 г., както всички, започнах с чистене в хотели. През 2012 г. се появи синът ни. В момента съм бизнес мениджър в компания, която притежава няколко старчески домове в Surrey."

Hampton Court2
През лятото е много оживено в двореца, всеки ден пристигат лодки от Richmond, Kingston и Waterloo. В Hampton Court се провежда Flower Show. При откриването и закриването му има заря и специална програма. Има концерти в градината на Hampton Court. От другата страна на реката през лятото правят плаж, хората са по бански, понякога си правят барбекю и детски рождени дни. Надолу по Темза се виждат къщи, които буквално плуват в реката.

Hampton Court4

С наближаването на зимата организират панаири в парка срещу входа на Hampton Court. Преди Коледа, от средата на декември до средата на януари, в двора на двореца има ледена пързалка и осветяват двореца в различни цветове.

Hampton Court6
 
Hampton Court5
Hampton Court3

Благодарим на Йовка за снимките и впечатленията.

Споделете снимки и впечатления от своите улици и квартали в Лондон с читателите на блога Разходки из Лондон. Всеки квартал е особен и любопитен с нещо.

Прочетете също публикацията ни за Hampton Court и за разходката ни покрай река Темза, която започна от Hampton court.

Разходки из Лондон   TWITTER | FACEBOOK | INSTAGRAM | БЮЛЕТИН | GOOGLE+| MEETUP Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.


* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.