Какво е Super Saturday?

В САЩ Super Saturday (супер събота) се нарича съботата преди Коледа, когато много хора имат последна голяма възможност за пазаруване на подаръци. 

Във Великобритания под това наименование повечето британци се сещат за деня, в който по време на Олимпийските игри в Лондон през 2012г. британският отбор спечели 12 златни медала и 2 сребърни.  Много може да не си спомят точната дата, която е 4 август, но почето лондончани ще ви кажат какво са правили в този ден, заради незабравимата емоция. Това е най-успешният ден за британски спорт.

 

Снимка на бившия Олимпийски стадион в Лондон - днес се нарича London Stadium: EtienneSoumoy   Ако сте читатели на този сайт, ви молим да дарите средства за празника на българската култура, който организираме за 24 май, до българските рози, посадени от нас на Голдън Скуеър в централния лондонски квартал Сохо. Даренията ще отидат за наема на площада, за застраховка, за осигуряване на сцена, озвучение, щандове, маси, столове… Вашето дарение ще е знак, че подкрепяте нашата мисия да свържем българите с останалите лондончани и да направим позната българската култура в Лондон. Имената на дарителите ще бъдат споменати на събитието за 24 май. Освен това ще поканим лично дарителите да участват на нашия празник в центъра на Лондон:

Нашата сметка:
LONDON BULGARIAN ASSOCIATION
Sort Code 20-12-26
Account No 33784770
IBAN GB65 BUKB 2021 2633 7847 70

* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.