Колко голям е Лондон?

town hall

Няколко факта за Лондон:

1. Населението на Лондон днес е над 8.6 милиона и вече надвишава предишния рекорд, който датира от 1939 г., когато британската столица е най-големият град в света. (По време и след Втората световна война населението на Лондон намалява);

2. Лондон привлича хиляди талантливи хора от цял свят и затова през 2013 г. Deloitte го обяви за Световна столица на талантите;

3. Ръстът на икономиката на Лондон е най-голям сред столиците на държавите в Западна Европа;

4. Годишният оборот на пазара на недвижими имоти в Лондон, който възлиза на 34 милиарда паунда, е по-голям от цялата българска икономика; 5. Лондон има най-много милиардери в света - 72 души. На второ място е Москва, която има 48 милиардери, а на трето място е Ню Йорк с 43.   Ако сте читатели на този сайт, ви молим да дарите средства за празника на българската култура, който организираме за 24 май, до българските рози, посадени от нас на Голдън Скуеър в централния лондонски квартал Сохо. Даренията ще отидат за наема на площада, за застраховка, за осигуряване на сцена, озвучение, щандове, маси, столове… Вашето дарение ще е знак, че подкрепяте нашата мисия да свържем българите с останалите лондончани и да направим позната българската култура в Лондон. Имената на дарителите ще бъдат споменати на събитието за 24 май. Освен това ще поканим лично дарителите да участват на нашия празник в центъра на Лондон:

Нашата сметка:
LONDON BULGARIAN ASSOCIATION
Sort Code 20-12-26
Account No 33784770
IBAN GB65 BUKB 2021 2633 7847 70

* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.