Населението на Лондон

Trafalgar Square

Населението на Лондон, което възлиза вече на 8,6 милиона, е нараснало с 12% от 2001 г. Според данни на Greater London Authority (лондонската местна администрация), през 2013 г. в Лондон са се родили 131 011 бебета, което прави по 359 бебета на ден. Пак през тази година са починали 48 078 жители на града - по 132 души на ден. При обща площ на Лондон 1 572 квадратни километра, гъстотата на населението е 5 491 души на квадратен километър.

Освен на този сайт, всеки ден споделяме истории за Лондон и българите в Лондон във фейсбук групата ни Разходки из Лондон. Специални новини за групата ни за разходки, както и за събития в Лондон споделяме чрез Бюлетин. Може да ни следвате също в Twitter @walklikeahuman и в Instagram @London4Bulgarians.* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.