Къде да оставите багажа си на съхранение в Лондон?

kufar

Неотдавна в Лондон пристигнаха наши приятели. Те бяха нетърпеливи да разгледат града и не желаеха да губят време в пътуване до вкъщи и отново до центъра. Затова, вместо да дойдат директно от летището вкъщи, предпочетоха да оставят багажа си на съхранение до вечерта. Целият следобед скитаха без багаж и чак вечерта се появиха с куфарите у дома.

Този случай ни напомни за един приятел, който пътуваше от Америка за България през Лондон. Той имаше два дни за разходки из Лондон. Приятелят ни също се появи без куфари. Беше ги оставил на летище Heathrow.

Тази две истории ни подсказаха, че е полезно за хората да знаят къде могат да оставят багажа си в Лондон и колко струва това. Следващият път на вас или ваши приятели може да свърши работа настоящата информация.

Гардероби за багаж (Luggage/baggage storage/facilities) има на следните гари:

London Paddington London Euston London Waterloo London King's Cross London St Pancras International London Liverpool Street London Charing Cross London Victoria

Цената от £6 е за един багаж, оставен до 3 часа, £10 струва за 24 часа. За всеки следващ ден се плаща по £5.

Гардеробът на Victoria Coach Station е отворен от 7 до 22.45 часа. Цената от £2.50 е за една вещ/куфар, оставен до 2 часа, £4 за вещ под 20 кг. от 2 до 24 часа и £6 за предмет над 20 кг. от 2 до 24 часа.

Гардероби за багаж може да намерите на следните летища:

London Heathrow Airport - места за оставяне на багаж има на Терминали 2-3-4-5, в залите за пристигащи. Гардеробите за вещи работят от 5 до 23 ч. Струва £5 за 1 куфар/вещ, оставен до 2 часа на съхранение и £10, ако стои от 2 до 24 часа. Всеки следващ ден, до 90 дни, струва £5. London Gatwick Airport - гардеробът е на Южния терминал (South Terminal), в залата за пристигащи и работи без прекъсване. Таксата от £5 е за 1 багаж, оставен до 2 часа, £9 от 2 до 24 часа и £9 за всеки следващ ден. London City Airport – може да оставите багажа си на гише Информация срещу £10 за 24 часа. London Luton Airport – гардеробът се намира в залата за заминаващи, отворен е денонощно. Цената от £6 е за съхранението на всяка отделна вещ в рамките на 24 часа. London Stansted Airport – гардеробът е в залата за пристигащи. Отворен е без прекъсване и струва £10 за 1 багаж за 24 часа. Приятни разходки из Лондон без багаж!* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.