Оливър Горгиев: Как да получите помощ за защита на правата ви в Лондон

Представяме Оливър Горгиев, съветник в East European Resource Centre - благотворителна организация, създадена през 1984 г. в Лондон, която предоставя информация, съвети и подкрепа на хора от Централна и Източна Европа, живеещи в Обединеното Кралство.

Аз съм роден във Велес, типичен красив град в централна Македония. Винаги съм имал желание да пътувам и опознавам света. Може би имам нещо общо и с Оливър Туист, на който всъщност съм кръстен. От 2012 г. живея в Лондон.

Възодушевяват ме възможностите, които Лондон предоставя на жителите си. Харесва ми организацията на хората, ефективността на институциите, уважението към личния живот на всеки човек, възможността да опитвам различни ястия и напитки от цял ​​свят и може би малко изненадващо, харесвам времето и климата в Лондон - не толкова горещо през лятото, не толкова студено през зимата, не толкова много валежи през годината. Лондончани все още (повече или по-малко) имат всичките четири сезона.

Живял съм в няколко страни и познавам почти всички предизвикателства и трудности, пред които са изправени имигрантите. Затова искам да помагам на хората като мен, споделяйки своя опит. В Скопие съм завършил Юридическия факултет на университета „Св. Св. Кирил и Методий“ и заради образованието си се насочих към консултациите за мигранти.

В East European Resource Centre предоставям информация за правата на гражданите на Европейския съюз, живеещи в Обединеното кралство. Мисля, че времето, което съм прекарал в доброволческата дейност, наистина има значение. Когато разбереш социалното въздействие на това, което правиш, усещането е безценно. Благодарение на доброволческата си работа се срещнах с нови хора и създадох нови приятели.

В момента работя по проект за правата на работниците - мигранти, благоарение на който предоставяме помощ на хора, пострадали от фалшиво самонаемане, неизплащане на заплати и дискриминация. Много хора не са достатъчно организирани и не са в състояние да се борят за "собствените си права", затова този проект им помага да търсят защита на правата си. Освен това, в East European Resource Centre съветваме гражданите на ЕС и членовете на техните семейства, живеещи в Лондон, по въпроси, свързани с правото им на пребиваване в Обединеното кралство.

Ако някой се нуждае от съвет, може да се обърне към нас в East European Resource Centre, където може да получите помощ и на български език.   Ако сте читатели на този сайт, ви молим да дарите средства за празника на българската култура, който организираме за 24 май, до българските рози, посадени от нас на Голдън Скуеър в централния лондонски квартал Сохо. Даренията ще отидат за наема на площада, за застраховка, за осигуряване на сцена, озвучение, щандове, маси, столове… Вашето дарение ще е знак, че подкрепяте нашата мисия да свържем българите с останалите лондончани и да направим позната българската култура в Лондон. Имената на дарителите ще бъдат споменати на събитието за 24 май. Освен това ще поканим лично дарителите да участват на нашия празник в центъра на Лондон:

Нашата сметка:
LONDON BULGARIAN ASSOCIATION
Sort Code 20-12-26
Account No 33784770
IBAN GB65 BUKB 2021 2633 7847 70

* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.