Оливър Горгиев: Как да получите помощ за защита на правата ви в Лондон

Представяме Оливър Горгиев, съветник в East European Resource Centre - благотворителна организация, създадена през 1984 г. в Лондон, която предоставя информация, съвети и подкрепа на хора от Централна и Източна Европа, живеещи в Обединеното Кралство.

Аз съм роден във Велес, типичен красив град в централна Македония. Винаги съм имал желание да пътувам и опознавам света. Може би имам нещо общо и с Оливър Туист, на който всъщност съм кръстен. От 2012 г. живея в Лондон.

Възодушевяват ме възможностите, които Лондон предоставя на жителите си. Харесва ми организацията на хората, ефективността на институциите, уважението към личния живот на всеки човек, възможността да опитвам различни ястия и напитки от цял ​​свят и може би малко изненадващо, харесвам времето и климата в Лондон - не толкова горещо през лятото, не толкова студено през зимата, не толкова много валежи през годината. Лондончани все още (повече или по-малко) имат всичките четири сезона.

Живял съм в няколко страни и познавам почти всички предизвикателства и трудности, пред които са изправени имигрантите. Затова искам да помагам на хората като мен, споделяйки своя опит. В Скопие съм завършил Юридическия факултет на университета „Св. Св. Кирил и Методий“ и заради образованието си се насочих към консултациите за мигранти.

В East European Resource Centre предоставям информация за правата на гражданите на Европейския съюз, живеещи в Обединеното кралство. Мисля, че времето, което съм прекарал в доброволческата дейност, наистина има значение. Когато разбереш социалното въздействие на това, което правиш, усещането е безценно. Благодарение на доброволческата си работа се срещнах с нови хора и създадох нови приятели.

В момента работя по проект за правата на работниците - мигранти, благоарение на който предоставяме помощ на хора, пострадали от фалшиво самонаемане, неизплащане на заплати и дискриминация. Много хора не са достатъчно организирани и не са в състояние да се борят за "собствените си права", затова този проект им помага да търсят защита на правата си. Освен това, в East European Resource Centre съветваме гражданите на ЕС и членовете на техните семейства, живеещи в Лондон, по въпроси, свързани с правото им на пребиваване в Обединеното кралство.

Ако някой се нуждае от съвет, може да се обърне към нас в East European Resource Centre, където може да получите помощ и на български език.* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.