Помощ за българите в Лондон

Каша Загроднишек (Kasia Zagrodniczek) е приятел на нашата група Разходки из Лондон. През април Каша дойде на среща, за да ни разкаже за правните процедури, които трябва да имаме предвид, за да може да гарантираме правата си в периода на Брекзит. Това беше много полезно за всички присъстващи. Каша се обърна към нас, че търси българин или българка, за да й помогне в проект на общината в лондонския квартал Уондсуорд (Wandswarth). Ние искаме да се отблагодарим на Каша за съветите й за Брекзит и затова разпространяваме информацията до читатели на нашия сайт Разходки из Лондон. Каша отговаря за нов едногодишен проект, който цели да помогне на гражданите на ЕС от лондонски район Уондсуорд да упражнят правата си. Става въпрос за правото на престой във Великобритания, получаването на британско гражданство, както и упражняването на социални права. В общината Уондсуорд живеят доста българи и Каша трябва да достигне до тях. Затова има нужда от помощник, който говори български език. Условието е човекът да говори отлично както български, така и английски език. Ако искате да научите всичко за правото на престой, социалните права и натурализацията във Великобритания, работата с Каша ще ви помогне за това. Тя е свързана с Citizen Advice Bureau, което значи, че ще се запознаете с много хора, полезни за кариера в сферата на консултации на гражданите, както и обучение по различни теми, свързани с процедури и права. Работещите с Каша ще оценяват положението на българи, които са се обърнали за помощ, и ще им дават консултации. Ангажираността е 1 или 2 дни в седмицата. Желаещите могат да се свържат с Каша чрез сайта https://cawandsworth.org/volunteer Ако искате съвет за правата си, може да пишете на имейл euadviceservice@cawandsworth.org Споделете с други българи в Лондон тази информация! Да помогнем на Каша да намери помощник.* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.