Шест съвета за гостите на Лондон

bus

Ако имате възможност да изберете летището, на което ще кацнете в Лондон, винаги избирайте по-близкото летище до хотела или приятелите, на които гостувате. Много хора си купуват уж евтин самолетен билет, а след това дават много пари за транспорт от летището или губят половин ден в пътуване, за да стигнат от летището до хотела или дома на приятелите си.

Ако ще прекарате деня в центъра на Лондон, не пътувайте с метро из него. Освен че ще избегнете тъпканицата в метрото, от автобуса ще видите повече от града, както и ще платите по-малко. Освен това в България няма двуетажни автобуси и си заслужава да се повозите на втория етаж на един такъв автобус.

Tube Elevator

Ако си търсите хотел, избягвайте района на Падингтън и Западен Лондон. В Източен Лондон хотелите са по-евтини, освен това, предвижването оттам до Централен Лондон е същото като от Западен.

За разлика от другите европейски градове, в които сте били, Лондон не е компактен и не може да се види за три дни. Изберете предварително какво искате да видите по време на кратския си престой. Елате пак в Лондон, за да видите другите му части и забележителности, които не сте видели.

Не пазарувайте на Оксфорд Стрийт. Там магазините няма да са много различни от моловете в България. Вместо това, отидете в малките магазини в Шордич, особено ако сте млади или около пазарите в Ковънт Гардън или Спитълфилтс.

Не се вдъхновявайте от обяви, че има намаления в магазините. Повечето такива обяви остават месеци след като сте си тръгнали от Лондон с покупки от въпросните магазини. Това са обяви за туристи, които търсят “намаления”.

shop   Ако сте читатели на този сайт, ви молим да дарите средства за празника на българската култура, който организираме за 24 май, до българските рози, посадени от нас на Голдън Скуеър в централния лондонски квартал Сохо. Даренията ще отидат за наема на площада, за застраховка, за осигуряване на сцена, озвучение, щандове, маси, столове… Вашето дарение ще е знак, че подкрепяте нашата мисия да свържем българите с останалите лондончани и да направим позната българската култура в Лондон. Имената на дарителите ще бъдат споменати на събитието за 24 май. Освен това ще поканим лично дарителите да участват на нашия празник в центъра на Лондон:

Нашата сметка:
LONDON BULGARIAN ASSOCIATION
Sort Code 20-12-26
Account No 33784770
IBAN GB65 BUKB 2021 2633 7847 70

* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.