Шест съвета за гостите на Лондон

bus

Ако имате възможност да изберете летището, на което ще кацнете в Лондон, винаги избирайте по-близкото летище до хотела или приятелите, на които гостувате. Много хора си купуват уж евтин самолетен билет, а след това дават много пари за транспорт от летището или губят половин ден в пътуване, за да стигнат от летището до хотела или дома на приятелите си.

Ако ще прекарате деня в центъра на Лондон, не пътувайте с метро из него. Освен че ще избегнете тъпканицата в метрото, от автобуса ще видите повече от града, както и ще платите по-малко. Освен това в България няма двуетажни автобуси и си заслужава да се повозите на втория етаж на един такъв автобус.

Tube Elevator

Ако си търсите хотел, избягвайте района на Падингтън и Западен Лондон. В Източен Лондон хотелите са по-евтини, освен това, предвижването оттам до Централен Лондон е същото като от Западен.

За разлика от другите европейски градове, в които сте били, Лондон не е компактен и не може да се види за три дни. Изберете предварително какво искате да видите по време на кратския си престой. Елате пак в Лондон, за да видите другите му части и забележителности, които не сте видели.

Не пазарувайте на Оксфорд Стрийт. Там магазините няма да са много различни от моловете в България. Вместо това, отидете в малките магазини в Шордич, особено ако сте млади или около пазарите в Ковънт Гардън или Спитълфилтс.

Не се вдъхновявайте от обяви, че има намаления в магазините. Повечето такива обяви остават месеци след като сте си тръгнали от Лондон с покупки от въпросните магазини. Това са обяви за туристи, които търсят “намаления”.

shop* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.