The London City Airport

The London City Airport е най-близкото летище до центъра на Лондон (само на 10 км) и в непосредствена близост до Canary Wharf - един от двата финансови района на Лондон (заедно с The City of London). Построено през 1988 г., когато градът се изгражда като световен финансов център, летището с годишен оборот от 1,5 милиона пътници, свързва основните бизнес дестинации в Европа и Ню Йорк с Лондон, и затова е особено удобно за бизнесмените. Кацането на London City Airport е много впечатляващо, заради близостта на гребния канал на The Royal Albert Dock, както и снишаването над небостъргачите на The City of London. Заради късата единствена писта на летището и шумовите ограничения само някои типове самолети летят до The London City Airport.

Нашата група за разходки мина покрай The London City Airport по време на похода ни през декември 2014 г., когато вървяхме по The Capital Ring, 120-километров маршрут за разходки, който обикаля Лондон.

Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.
Разходки из Лондон   TWITTER | FACEBOOK | INSTAGRAM | БЮЛЕТИН | LINKEDIN | GOOGLE+| MEETUP  


   Ако сте читатели на този сайт, ви молим да дарите средства за празника на българската култура, който организираме за 24 май, до българските рози, посадени от нас на Голдън Скуеър в централния лондонски квартал Сохо. Даренията ще отидат за наема на площада, за застраховка, за осигуряване на сцена, озвучение, щандове, маси, столове… Вашето дарение ще е знак, че подкрепяте нашата мисия да свържем българите с останалите лондончани и да направим позната българската култура в Лондон. Имената на дарителите ще бъдат споменати на събитието за 24 май. Освен това ще поканим лично дарителите да участват на нашия празник в центъра на Лондон:

Нашата сметка:
LONDON BULGARIAN ASSOCIATION
Sort Code 20-12-26
Account No 33784770
IBAN GB65 BUKB 2021 2633 7847 70

* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.