Знаците на Lombard Street

Tanya_Lombard Street_4

Всяка сутрин Лондонското сити  (City of London) се изпълва с тълпи от служители. Повечето от тях нямат време да вдигнат глава и подминават емблемите на Lombard Street, с които тази улица е известна.

Lombard Street е единствената улица в City of London, на която отличителните знаци на различните магазини или банки са от ковано желязо и стърчат, отстрани на сградите.

Tanya_Lombard Street_2
Улицата е кръстена на банкерите от Ломбардия (в Италия), които били поканени в Лондон да заместят банкерите от еврейски произход, изгонени от крал Edward I в 1290 г.

Днес на Lombard Street се намират централните офиси на много банки и затова е сравнявана често с Wall Street в Ню Йорк.

Снимките са на любителя-фотограф feliz. Повече нейни снимки може да откриете в профила й във Фото форум.

В неделя, 23 октомври, организираме разходка в Лондонското Сити. Заповядайте. Прочетете поканата.* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.