Знаците на Lombard Street

Tanya_Lombard Street_4

Всяка сутрин Лондонското сити  (City of London) се изпълва с тълпи от служители. Повечето от тях нямат време да вдигнат глава и подминават емблемите на Lombard Street, с които тази улица е известна.

Lombard Street е единствената улица в City of London, на която отличителните знаци на различните магазини или банки са от ковано желязо и стърчат, отстрани на сградите.

Tanya_Lombard Street_2
Улицата е кръстена на банкерите от Ломбардия (в Италия), които били поканени в Лондон да заместят банкерите от еврейски произход, изгонени от крал Edward I в 1290 г.

Днес на Lombard Street се намират централните офиси на много банки и затова е сравнявана често с Wall Street в Ню Йорк.

Снимките са на любителя-фотограф feliz. Повече нейни снимки може да откриете в профила й във Фото форум.

В неделя, 23 октомври, организираме разходка в Лондонското Сити. Заповядайте. Прочетете поканата.   Ако сте читатели на този сайт, ви молим да дарите средства за празника на българската култура, който организираме за 24 май, до българските рози, посадени от нас на Голдън Скуеър в централния лондонски квартал Сохо. Даренията ще отидат за наема на площада, за застраховка, за осигуряване на сцена, озвучение, щандове, маси, столове… Вашето дарение ще е знак, че подкрепяте нашата мисия да свържем българите с останалите лондончани и да направим позната българската култура в Лондон. Имената на дарителите ще бъдат споменати на събитието за 24 май. Освен това ще поканим лично дарителите да участват на нашия празник в центъра на Лондон:

Нашата сметка:
LONDON BULGARIAN ASSOCIATION
Sort Code 20-12-26
Account No 33784770
IBAN GB65 BUKB 2021 2633 7847 70

* * *
На нашия сайт Българи в Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.