Черният пудинг

Черният пудинг е британската версия на българската кървавица. Той се произвежда от свинска кръв, свинско или говеждо месо и зърнени храни, обикновено овесени ядки, овесено или ечемично брашно и подправки като джожден. Високото съотношение на зърнени култури и джоджена разграничават черният пудинг от “кръвните” колбаси в други части на света.

Черен пудинг се приготвя на скара, на фурна, или вари с кожата му. Може да се яде топъл или студено. В северозападна Англия се сервира като ястие заедно с картофи, но на други места като част от традиционната английска закуска, която включва и гъби или домати, яйца и бекон.

В Шотландия и северната част на Англия много чип магазини продават пържен черен пудинг.

Снимка: Alpha* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.