2017 година с "Разходки из Лондон"

Честита 2017 година! През новата година ще продължим своята мисия да разказваме за Лондон и българите в него. Заповядайте на нашите разходки - те са възможност да се запознаем и открием заедно тайните на британската столица.

През миналата година почти всеки ден публикувахме нова история на нашия сайт, а групата ни  достигна 1400 човека. Освен любопитството към историята на Лондон и британската култура, нас ни събират разходките всеки месец. Те са възможност за почивка, запознанства и опознаване на Лондон и лондончани.

Вижте как изглеждаше 2016 г. на нашата група.

През февруари посетихме квартала Родърхайт. Оттам през 17 век са тръгнали с кораба Мейфеър първите заселници към Северна Америка.

През март пък правихме и раздавахме мартеници на жителите на улица Варна в Лондон.

Незабравима беше и разходката ни в Ковънт гардън. Районът е пълен с истории и винаги научаваме любопитни факти за хората, живели там.
На 24 май се срещнахме, за да отбележим празника на българската култура. Разменихме си книги на български език и се снимахме пред Британския музей.

Челси е друг квартал на Лондон, в който обичаме да се връщаме. Освен близостта на река Темза, Челси притежава и чара на старо, красиво място. От 16 век до днес не е спирал да се променя.

Посещението ни в южния квартал Дълич ни върна във времето на кралете с име Джордж, управлявали през 18 и 19 век, когато богати лондончани започнали да строят своите извънградски къщи на юг от Темза, в Дълич. Преди тях там било построено училище за момчета, в което е учил поетът Байрон.

От височината на Гринуичката обсерватория Лондон изглежда величествен. Препоръчваме на всеки гост на Лондон да посети Гринуич и да се разходи в парка му.

Уимбълдън е разположен в западния край на града. Забележителен е със своя известен тенис комплекс,  големите семейни къщи и спокойствие, нетипично за огромен град като Лондон.

В края на лятото намерихме забележителната Чизик хаус, в която са гостували френските просветители Дидро и Волтер и на връщане от Чизик се снимахме пред стара къща от 18 век, чиито градини опират във водите на Темза.

Благодарим на всички, които се включиха в разходките през миналата година. Очакваме новите ни срещи. Ако искате да научавате кога са те, включете се в групата ни.



* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.